fbpx
Povratak na Blog
Fond za školovanje deteta

Fond za školovanje deteta

Fond za školovanje deteta | Zašto je potreban

Fond za školovanje predstavlja rešenje za stavku u planiranju budućnosti Vašeg deteta, koju do sada nismo imali – troškove školovanja. Do sada su to bili samo troškovi fakultetskog školovanja, ali su sve češći i troškovi srednješkolskog školovanja. Pokrenut na vreme, Fond za školovanje je idealno rešenje da obezbedite Vašem detetu kvalitetno školovanje.

Koliki su troškovi školovanja?

Troškovi školovanja na fakultetu su danas veći nego pre, a tendencija rasta postoji. Veliku pomoć roditeljskom budžetu predstavlja i školovanje “na budžetu“, odnosno sufinansiranje od strane države. Na žalost, sve je manji broj mesta na fakultetima koje sufinansira država, a sve je više troškova koji se moraju platiti svakako. Cena jedne godine studija zavisi od više faktora (vrsta fakulteta, dodatni troškovi…) ali uzmimo za primer fakultet sa školarinom od samo 1.000€ godišnje.

Jedna godina studija košta od 3.300€ (budžet) do 6.000€ i više (samofinansirajući), ukoliko računamo samo na 10 meseci u toku godine. Tu nisu uračunate prijave ispita i put… Ovim iznosima su obuhvaćeni:  džeparac, ishrana na menzi, dom i pribor (budžet) odnosno sve ovo i najam garsonjere, režija, školarina (samofinansirajući).

Kakve opcije postoje za Fond za školovanje

Postoji više opcija, od klasičnih– štednje u “slamarici”, bankovnog računa i računanja na “budžet, do novijih, naprednih verzija Fonda za školovanje. Zajedničko za sve jeste želja da se akumuliraju sredstva koja će biti potrebna kada Vam dete stasa za školovanje.

Odabir pravog rešenja nije lako, naročito ukoliko nemamo potrebne podatke o raznim mogućnostima, ali Vam mi nudimo pomoć u obliku Vodiča za odabir Fonda za školovanje.

Prijavite se, kako bi Vam poslati Vodič u obliku PDF dokumenta. u Vodiču za odabir Fonda za školovanje ćete se upoznati sa 5 opcija koje stoje pred Vama.

Kako doći do više informacija

Pre bilo kakve odluke, neophodno je da se upoznate sa uslovima i mogućnostima koje stoje pred Vama. Konsultacije sa stručnjakom Vam daju prednost pri odabiru Vašeg Fonda za školovanje. Pre konsultacije, koja je besplatna, možete popuniti i Upitnik za pripremu za konsultaciju. Na ovaj način ćete na konsultaciji imati već pripremljenu ponudu prema Vašim potrebama i moći ćete lakše odabrati pravi Fond za školovanje Vašeg deteta.

Zakažite konsultaciju i popunite Upitnik za pripremu.

Podeli ovu objavu

Povratak na Blog